Systém Lupa NET a značení vlastních výrobků (etiketování)

Při výrobě vlastních výrobků vzniká potřeba toto zboží nějakým způsobem označovat. Produktová etiketa je součástí prezentace prodávaného výrobku. Má zákazníka zaujmout, ale má mu také poskytnout důležité informace např. o složení výrobku. Běžné je využívání etiket pro vícečetná balení – kartóny, palety atd. Pro vnitřní logistiku výrobního podniku a pro zjednodušení expedice je správné značení nesmírně důležité.

Systém Lupa NET má oblast etiketování výrobků velmi sofistikovaně propracovanou. Umožňuje tisk jak statických informací, které zůstávají v průběhu výroby stále stejné (např. složení), tak dynamicky se měnících údajů, které mohou být naopak u každého výrobku téhož typu velmi proměnlivé (např. hmotnost u nekalibrovaných výrobků).

Využíváte tisk etiket v rámci systému Lupa NET? Umíte si poradit s etiketováním produktů z vlastní výroby?

Produktová etiketa může vycházet z připravených vzorů, které jsou podle potřeb daného uživatele systému Lupa NET pouze upraveny. Může být ale pro každého uživatele připravena na míru, tak aby zobrazovala všechny pro něho důležité informace a aby zároveň vypadala přesně podle jeho představ. Lze také umožnit tisk na předem předtištěné designové etikety.

Jaké informace mohou být na produktovou etiketu tištěny?

Jak již bylo řečeno, etikety jsou zpravidla upravovány na míru. Velikost etikety reflektuje velikost výrobku a používanou etiketovací tiskárnu. Výběr tištěných informací záleží na každém uživateli a může se u jednotlivých výrobků lišit.

Produktové etikety mohou být doplněné také dalšími etiketami pro vícečetná balení. Lze nastavit až 4 stupně balení: produkt -> kartón -> přepravka -> paleta

Stejně tak je možné nastavit více variant etiket pro tentýž výrobek v závislosti na odběrateli, pro kterého je zboží vyráběno. Někteří větší zákazníci (např. řetězce) mohou vyžadovat speciální balení, označování zboží svým obchodním názvem, logem své privátní značky, koncovou maloobchodní cenou, akční cenou, čárovým kódem apod. Individuální etikety je možné se systém Lupa NET zvládnout s naprostou lehkostí.

Systém Lupa NET využívá také speciální typ etiket, kterými jsou označovány expedované bedny se zbožím pro jednotlivé zákazníky i pro dočasné uložení zboží na sklad. Pomáhají udržet pořádek v připraveném zboží, usnadňují orientaci ve skladu a zjednodušují finální expedici na rozvozová auta. Ať není bedna jako bedna.

Chcete-li se o dané problematice dozvědět více, obraťte se na svého servisního technika. Společně proberete všechny možnosti, které vám mohou usnadnit a zefektivnit vaši práci.